Havuz, Jakuzzi Ekipmanları, Plan, Proje ve Taahhüt

Seyhun Mühendislik Havuz ve Jakuzzi yapımı, ekipmanları ve taahhüt alanında profesyonel uzman ekibi ile hizmetinizdedir Devamı »

Klima ve Isı Pompaları

Klima ve Isı pompaları, keşif kurulum ve taahhüt işleri uzman ekibimizle titizlikle yakılmaktadır. Devamı »

Isıtma, Kat Kaloriferleri ve Doğal gaz sistemleri

Isıtma, Kat Kaloriferleri ve Doğal gaz sistemleri Plan Proje Taahhüt, keşif kurulum uzman ekibimizle titizlikle yapılmaktadır. Devamı »

Plan Proje ve Taahhüt

Plan Proje Taahüt işlerinizde Seyhun Mühendislik Devamı »

Otomatik Sulama

Otomatik sulama, keşif, plan proje taahhüt Devamı »

 

Monthly Archives: Aralık 2016

Klima

KLİMA

Klima soğutma çevrimi kullanılarak bir ortamdan ısı çekmek (yani ortamın sıcaklığını azaltmak),fazla nemini alıp ortama taze hava sağlamak için tasarlanmış sistem veya mekanizmadır. İnsanların bulundukları çevre, ortam içinde sıcaklığın ayarlanabilmesi, bulunulan ortamın konforunu artırır. İnsanın rahat ettiği çevre sıcaklığı bir başka ifadeyle rahatlık sıcaklığı bulunan ortamdaki hava sıcaklığıyla havanın nem oranına bağlıdır. Aşırı nem aşırı sıcaklıktan daha rahatsız edicidir. Örneğin 40 °C sıcaklık ve %10 nispi neme sahip bir hava 30 °C sıcaklık %80 nispi neme sahip bir havaya göre daha iyidir , çünkü nem oranı arttıkça insan vücudunun sıcaklık karşısındaki reaksiyonu yavaşlar. Bu nedenle klimalarda yalnızca havanın soğutulması yeterli olmaz nem oranının da ayarlanması gerekir. Bu işlemlerin yapılmasına klimalandırma veya iklimlendirme denir. Bu amaçla kullanılan donanıma ise klima denir.

Klima sistemleri kullannım alanı olarak iki çeşit sayılabilir

Bireysel sistem klimalar
Merkezi sistem klimalar

 

Kalorifer Tesisatı

KALORİFER TESİSATI VE UYGULAMA ÇEŞİTLERİ

Plastik Boru Kat Kaloriferi Tesisatı:

Plastik borunun altyapı malzemesi olarak çok iyi olduğu bilinmektedir. Ancak biz kalorifer tesisatında kullanımı için tasarlanmış yerden dağıtmalı   ( croos-link plastik borulu ) sistemi tavsiye ederiz. Ancak boruların açıkta döşendiği durumlarda dezavantajları vardır. Zaman içinde gün ışığı plastik borunun polimer yapısını etkiler sertleştirir ve daha kırılgan yapar. Sıcaklıktan dolayı esneme yapar ve eğri görünümler oluşur, estetik yapıyı bozar, boya tutmaz . Borular daire içinde çok dolaşacağı için çok fazla ek parçaları kullanılacaktır, çokça kullanılan plastik fittings su dolaşım hızını düşürecektir. Bu da ısıtma konforunu düşürür. Plastik boru tesisatı gizli yada beton altında yapılabiliyorsa daha avantajlıdır.

Bakır Boru Kat Kaloriferi Tesisatı:

Bakırın korozyon direnci çok fazladır. Yüzeyinde meydana gelen oksit katmanı ince ve gözeneksiz olduğu için, oksitlenme derinlere işlemez. Bakır, soğuk biçimlendirildikten sonra mukavemeti 5000 kg / cm² ‘ye yükselir. Endüstride hem saf halde, hem de alaşımları yapılarak kullanılır. Bakır alaşımlarının yaygın olarak kullanıldığı yerler şunlardır; Su tesisatı malzemeleri, pompa, radyatör, tulumba, yay, valf gövdeleri, kondansatör boruları, korozyona dirençli boru tesisatı, fittingsler v.b Bakır oldukça sert olmasına rağmen özlü bir maddedir. Üzerine basınç etki ettirildiği zaman çatlamaz. Bakırın sıcak ve soğuk olarak işlenmesi de kolay olmaktadır. Ayrıca Bakır bileşikleri antibakteriyeldir. Oksijen molekülleri yapı itibariyle, plastik boruların içine nüfuz edebilmektedir. Buna oksijen difüzyonu denir. Bu özelliklerinden dolayı bakır borular, oksijen geçirmeyen borular içinde daha da önem kazanmaktadır. Korozyona karşı dayanıklı olmaları, mukavemetlerinin yüksek olması, sıcaklıktan dolayı sarkmamaları ve oksijen geçirmeyerek tesisatta çamurlaşmaya yol açmadığı için bakır borulu tesisatlar diğer tesisatlardan daha çok tercih etmekteyiz.

Yerden Dağıtma Sistemleri / Yerden Isıtma Sistemleri:
Villa, konut ,okul,iş yeri,bina,site gibi mekanlarda binanın alt yapı aşamasında planlanarak uygulanan bir sistemdir.Kısaca boruların bir merkezden her bir radyatör veya kullanma suyu musluklarına zeminde gizli olarak koruyucu kılıf içinde asıl borunun hattının çekilmesi işlemidir. Radyatörlere giden sıcak su ve dönen soğuk su borularının koruyucu kılıf içinde döşenmesidir. Radyatörlü ısıtma sistemlerinde en iyi kalorifer tesisatı yöntemidir. Plastik borunun beton altında ömrü yüzyıllar ile belirtilir. Çok düşük ihtimalle de olsa borunun zarar görmesi halinde, kılıf içindeki boru çekilir ve yerine yeni boru itilir. borunun geçtiği yerleri kırıp açmak gibi yapıyı bozacak müdahalelere gerek yoktur.

Merkezi Isıtma

Merkezi ısıtma;

Kalorifer kazanı, brülör[*], otomatik kontrol, vana, pompa, doğalgaz sayacı gibi temel unsurlardan oluşan bir sistemdir.

Kömürlü ya da fueloilli kalorifer kazanları ile ısıtılan apartmanların doğal gaz olan bölgelerde, doğalgazlı merkezi sistemlere geçmeleri ekonomik, temiz ve kullanışlı olması bakımından avantajlıdır.

Ortak bir kalorifer kazanı kullanan daireler veya işyerleri, sıcak su sayacı gibi ek ölçme cihazları kullanarak gaz giderini tam olarak pay edebilirler. Kullandıkları enerji kadar ödeme yapabilirler.

Doğalgazın radyatörlerde termostatlı vana kullanılması ile son derece kontrollü olarak yakılabilmesi sonucunda hem konfor hem de büyük miktarda yakıt tasarrufu sağlar.


[*]Brülör:Yakıtın hava ile uygun oranda karıştırılarak tam olarak yakılmasını sağlayan cihaz.

Bireysel Isıtma

Bireysel Isıtma;

Doğalgaz, konut ve işyerlerinin ısıtılmasında kombili bir sistemle kullanılabilir. Kombiler aynı zamanda sıcak su ihtiyacını karşıladıkları için oldukça avantajlıdır. Hem de büyük miktarda yakıt tasarrufu sağlar.

Doğalgazlı kombi kat kaloriferi kullanımında dairelerin odalarına döşenen borular ve oda duvarlarına monte edilen radyatörler vasıtasıyla ısınma sağlanmaktadır.

Doğalgazın radyatörlerde termostatlı vana kullanılması ile son derece kontrollü olarak yakılabilmesi sonucunda hem konfor hem de büyük miktarda yakıt tasarrufu sağlar.

Kombili sistemin yanı sıra doğalgaz sobaları da tercih edilebilmektedir.

Katı Yakıt, konut ve işyerlerinin ısıtılmasında Katı yakıt kazanları sistemleri kullanılabilir. Katı Yakıt kazanları aynı zamanda sıcak su ihtiyacını karşıladıkları için oldukça ekonomik ve bağımsızdır ve büyük miktarda yakıt tasarrufu sağlar.

Yüzme Havuzu

YÜZME HAVUZU 
Yüzme havuzları kendileri alanında açık yüzme havuzları ve kapalı yüzme havuzları olarak ikiye ayrılırlar;

Açık Havuz

Açık Havuzların derinlikleri müşteri tercihlerine göre değişmekle beraber yaygın olarak 150 cm olarak kullanılmaktadırlar. Kullanım amacına göre deniz suyu, termal su ya da şehir şebeke suyu kullanılabilmektedir. Havuz filtrasyonu ve havuz dezenfeksiyonu havuz uygulamalarının en önemli aşamaları olup havuz kullanıcılarına değer katan iki temel parametredir.

Havuzlar, kullanıcı tercihlerine, çevresel koşullara ve arazi şartlarına uygun olarak tasarlanmaktadır. Firmamızın havuz tasarımları mimari projesi ile uyumlu olarak üstten taşmalı, gizli savaklı, skimmerli havuzlar şeklinde projelendirilmektedir. Tüm yüzme havuzları Türk Standartları Enstitüsü’nün “11899 sayılı Yüzme Havuzu Suyunun Hazırlanması, Teknik Yapım, Kontrol, Bakım ve İşletmesi için Genel Kurallar Standardı”nda gerçekleştirilmektedir.

Kapalı Havuz

Kapalı Havuzlar otellerde, site ve rezidanslardaki ortak yaşam alanlarında, spor kompleksleri ve sosyal tesislerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Projelendirme aşamasında firma mühendislerimizin titizlikle üzerinde durduğu konu kapalı havuzların yoğun kullanımı sebebi ile filtrasyon ve dezenfeksiyon sistemleridir. Kapalı havuz projelerinde müşteri memnuniyetini arttıran diğer bir konu ise havuzların ısıtılmasıdır. Projelendirme ekiplerimizin önerdiği havuz suyu sıcaklığı 26-28ºC dir. Kapalı havuz mekânındaki bağıl nemin giderilmesi için etkin bir havalandırma ve nem alma işlemi yapılmalıdır. Nem alma cihazlarının seçimi ve uygun boyutların tercih edilmesi firmamız açısından büyük önem taşımaktadır.

Jakuzi

Jakuzi

Jakuzi ve masaj sistemleri ileri teknolojiler içeren ekipmanlarıyla birlikte pek çok farklı havuz sisteminde kullanılabilmektedir.

Termal havuzlar, geritiari havuzları, terapi havuzları, thallaso-terapi havuzları gibi tedavi ve spa havuzlarında jakuzi ve masaj sistemleri, ekipmanları, mühendislik hesaplamaları, tüm cihaz sistemleri, tefriş planı ve uygulaması Seyhun Mühendislik bünyesindeki ekiplerimiz tarafından profesyonel olarak gerçekleştirilmektedir.

Jakuzilerin kullanımı sadece eğlence amaçlı olarak sınırlandırılmamalıdır. Düzenli ve etkin olarak kullanıldığında oksijen açısından oldukça zengin suyun ve sıcaklığının etkisi ile bedenimiz üzerinde tıbbi olarak kanıtlanmış faydaları gözlenmektedir.

Jakuzili Havuz

Yüzme havuzu ve jakuzi iç içe uygulanabilmekte, uygulama şekilleri mimari açıdan farklılıklar gösterebilmektedir. Ayrı bölümlerde ya da havuzla birlikte planlanacağı gibi havuz içi lokal masaj istasyonları olarak da tasarlanabilmektedir.

Oluşturulan bölüm ve istasyonlara;

• Jakuzi içi sistem ekipmanları
• Sırt-ayak hava ve su jetleri
• Ayak-hava jetleri
• Hava yastıkları
• Tutunma kolları
• Mikro masaj jetleri
• Hava tablaları gibi ekipmanların tefriş planları ve konumlandırılmaları geçekleştirilmektedir.

Yenilenebilir Enerji

Güneş Enerji Santralleri

Temiz elektrik ve geleceğe yatırım

Anahtar teslim EPC ortağı olarak, tüm resmi işlemlerin yapılmasından tesisin devreye alınması ve işletme sırasında teknik servis himetlerini sunuyoruz.

  • Şebeke bağlı ve bağımsız sistemler
  • Doğru finansman yönlendirmesi ve gerçek amortizasyon hesabı
  • Yüksek performans garantisi:

Kurduğumuz tesislerin işletme ve bakımları, performans takibi konularında mükemmellik anlayışı ile planlama safhasındaki sonuçlar ile işletme sonuçlarını sürekli karşılaştırmakta ve gerekli optimizasyonları yapmaktayız.

Proje Geliştirme

Planlamadan şebeke bağlantıya Uygun arazilerin seçimi, resmi prosedürlerin işletilmesi, arazinin projeye başlama aşamasına getirilmesi Esneklik – zor durumlarda uygun çözümler Proje mühendislerimiz en ince ayrıntısına kadar proje çalışması yaparak, yüksek kalite ve uygun maliyet çözümlerinin uygulanmasına olanak sağlar. Ekonomik yapı Tüm proje süreci ve sonrasında, profesyonel ortağınız olarak hizmet veriyoruz. Talep halinde, müşterilerimize projenin ekonomik sürdürülebilirliği konusunda danışmanlık veriyoruz. Projeniz emin ellerde Güneş Enerji Santrali projenizin planlama ve gerçekleşme aşamalarına dair her konuda sorularınızı cevaplıyoruz.Tüm teknik, ekonomik, finansal ve resmi yönleriyle bütün olarak değerlendiriyoruz. Projede sürekli test edilmiş en son teknolojik ürün kullanımı Hızlı ve pürüzsüz resmi prosedür uygulaması İş planlarına uygunluk Tescilli teknik yeterlilik ve iş güvenliği

 

Ekonomik Optimizasyon

Tesisinizin ekonomik tasarımı, planlama işimizin kalbidir. Sistem verimini etkileyebilecek her unsuru gözden geçiriyoruz. Tasarım, elektriksel kayıplar, teknoloji ve mühendislik analizleri.

EPC (Mühendislik, Tedarik, İnşaat)

Planlamadan anahtar teslim devir – teslime Anahtar teslim EPC ortağınız olarak, tüm planlama görevleri, enerji getiri hesaplamaları ve verimlilik, uygulama yönetimi ve santralinizin şebekeye bağlantısı konularında yanınızdayız. Planlama Santral tasarımı ve inşaat Arazinin uygun hale getirilmesi Uygun teknolojinin seçimi Modül yerleşimi ve besleme noktasına bağlantı Elektrik planı ( kayıpların düşürülmesi ve MPP maksimum güç yönetimi ) Inverter tasarımı İzleme ve güvenlik Enerji üretim hesabı Son 20 yılın NASA meteoroloji verilerine göre uluslararası kabul edilmiş simülasyon programları ile güneş enerji santralinin tüm kayıplar sonrasında şebekeye vereceği net enerji miktarını günvenilir olarak hesaplıyoruz. Ekonomik değerlendirme Santral yerleşimi ve enerji üretim tahmini, ekonomik değerlendirmenin temelidir. Bunu akılda tutarak, planlama ekibimiz santralin minimum 25 yıllık enerji üretim hesabını yaparak sistemin ekonomik optimizasyonu üzerine yoğunlaşır. Devreye alma ve işletme Tüm santral ekipmanları özel olarak seçilir. Panel, inverter ve taşıyıcı sistemler seçilirken, en az imalatçılar tarafından verilen garanti süresi kadar sahada çalışmış olmasına dikkat edilir. Sadece kalite sertifikalı ürünleri ve bankalar nezdinde en düşük risk sınıfında bulunan ürünleri kullanıyoruz. İnşaat yönetimi ve izlemesi İş planına uygunluk için, planlama aşamasından – siparişe, imalattan – nakliyeye, montajdan – siparişe kadar tüm süreçlerin yönetimini yapıyoruz. Beklenmeyen durumlara karşın anında tedbir alarak çözüm odaklı çalışıyoruz. Şebeke bağlantısı ve anahtar teslim devir Sonuçta yapımı bitmiş santral ulusal enerji nakil hattına bağlanır. Tam güvenlik Elektrik tesisat yönetmeliklerine uygun, güvenlik standartlarında santral işletmesi

Finans

Finans Mühendisliği Projenizin doğru finansal gelir – gider durumunu birlikte oluştururuz. İmalatçılar ve geniş finansal yatırım danışman ağımız ile projeye özel çözümler üretebiliriz.

İşletme & Bakım

Yaşam ömrü boyu üst performans ve işletme Santralinizin 25 yılın üzerinde sorunsuz çalışmasını ve bakımını anlaşmalarla garanti edebiliriz. Güvenlik Olağan yıllık bakımlar İzleme Problem çözümü Enerji üretim raporlama Uzun dönem analiz Modül temizlenmesi Garantilerin yönetimi

Plan Proje

PLAN PROJE aşamasında uluslararası ve yerel kodlar ve standartların ışığında yapınıza en uygun, en verimli ve en ekonomik sistemin kurulması; Yapının inşaat aşamasından itibaren yalıtım ve verimlilik hesaplamalarının yapılması,  ısı kayıp ve kazanç hesaplarının yapılması, uygulama projelerinin hazırlanması; Konforu ön planda tutacak şekilde havalandırma hesaplarının yapılması; Tüm uluslararası ve yerel kod ve standartlara uygun olarak yangın koruma senaryosunun oluşturulması ve yangın koruma tesisatının projelendirilmesi; Bütün bu adımlar sırasında enerji verimliliğinin, konforun ve ekonominin ön planda tutulması ve “en verimli, en konforlu, en ekonomik” çözümün uygulanması asıl amacımızdır.

DANIŞMANLIK aşamasında; uzman kadromuzun tecrübesi ışığında mekanik tesisat sektöründe proje ve uygulama safhalarında ihtiyaç duyduğunuz tüm desteğin üçüncü kişi olarak sağlanması hedeflenmektedir. Keşif, metraj ve şartname kontrollerinin yapılması; Malzeme seçimleri ve detaylı analizlerinin yapılması; Detaylı maliyet analizlerinin yapılması; İş programlarının hazırlanması ve sunulması; Şartnameler, yerel kod ve standartlar ışığında projelerin kontrolü ve uygunluğunun sağlanması; Uygulama süresince sahada teknik kontrol ve iş güvenliği kontrolü, ofiste idari kontrol; Hakedişlerin hazırlanması, kontrolü ve onaylanması; Kesin hesap hazırlanması, kontrolü ve onaylanması sağlanmaktadır.

Otomatik Sulama

   Seyhun Mühendislik, peyzaj sulama sistemleri ile basınçlı tarla sulama sistemlerinin (damla sulama, yağmurlama sulama) projelendirilmesi, malzeme temini ve anahtar teslimli yapım işleri için kurulmuş bir mühendislik firmasıdır.
Ana faaliyet alanının dışında kendini geliştirmeyi misyon edinen firmamız; alanında uzman kadrosu ile 10 yılı aşkın bir süredir PE, altyapı, doğalgaz boruları, korige kanalizasyon boruları ile fittings ve ekipmanları alanında malzeme temini dışında verdiği teknik destekle sektörde saygın ve güvenilir bir yer edinmiştir.

otomatik-sulama
SATIŞINI ÜSTLENDİĞİMİZ ÜRÜN GRUPLARI;

  • – Otomatik sulama sistem ekipmanları
    * Selenoid vana, kontrol ünitesi, sinyal kablosu, vana kutusu ve yağmur sensörü, spring, sprey spring, rotor spring, pop-up rotor spring, saha sulama için biggun ve otomatik sulama başlıkları
  • Otomatik sulama sistem projelendirmesi
    * Ana hat ve lateral hat boruları, sulama başlıkları, vana, pompa ve boru ek parçaları
  • Basınçlı bahçe ve tarla sulama sistem projelendirmesi
  •  PE altyapı (içme ve kullanma suyu) boruları, doğalgaz boruları, korige kanalizasyon boruları
  • Bina içi temizsu, ısıtma ve atıksu boru ve ekipmanları (PPR, PE-XB,PE-XC,PP)
  • PE ve PP boru bağlantı fittings malzemeleri
  •  Hidrofor pompa ve bağlantı ekipmanları

Isıtma

ISITMA SİSTEMLERİ

Yüksek verimli sıvı ve gaz yakıtlı yoğuşma tekniği ile, ısınma giderlerinden tasarruf etmenizi sağlayan ve çevreyi koruyan geleceğe yönelik ısıtma sistemleri sunmaktadır.

Günümüzde modern yoğuşma tekniği yakıtın üst ısıl değerine göre % 98 verime ulaşabilmekte ve böylece ısı üretiminde açık ara en verimli teknoloji olmaktadır.

Yenilenebilir enerji kaynakları ile ısıtma

Fosil kaynaklı enerji türleri olan sıvı ve gaz yakıtın yanında, yenilenebilir enerji kaynakları da büyük kullanım alanına sahip olmaktadır. Bu alanda da Viessmann’ın eksiksiz ürün programı, isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza tam uyacak şekilde yenilikçi ve güçlü teknolojiler sunmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında örneğin sıcak su ve mahal ısıtmasına destek veren termik güneş enerjisi sistemleri, hava ve topraktaki ısıdan faydalanmayı sağlayan ısı pompaları ve odun kazanları ile biyokütle kullanımı öne çıkmaktadır.

Bireysel Isıtma Sistemleri;
bireysel-isitma

Merkezi Isıtma Sistemleri;
merkezi-isitma